Producten
 
Winkelwagen
 
Inloggen
Gebruiker
Wachtwoord
Login
 
Proteïnen
Proteïnen zijn de bouwstenen van al het leven en zijn essentieel voor de groei van cellen en het herstel van weefsel.
 
Belangrijkste functies van proteïnen zijn onder andere:
 • Het helpen opbouwen van spiermassa en bevorderen van spierherstel, bijdragen aan een betere botgezondheid
 • Helpen bij het juist functioneren van het immuunsysteem
 
Goede bronnen van proteïnen:
 • Eieren
 • Vis
 • Gevogelte en mager wit vlees
 • Mager rood vlees
 • Noten en zaden
 • Bonen en peulvruchten
 Probeer eens de Formula 1 Shakes en het Personalised Protein Powder om te helpen bij het behalen van uw dagelijkse proteïnebehoeften en het behouden van spiermassa.
Vezels
Vezels helpen het spijsverteringssysteem gezond te houden door bulk te leveren en de doorlooptijd van de darmen te verminderen.
 
Voor een regelmatige stoelgang en een normale darmfunctie is het belangrijk genoeg vezels binnen te krijgen.
 
De aanbevolen hoeveelheid vezels om per dag binnen te krijgen is voor een volwassene 25g, maar  velen van ons krijgen niet zo veel binnen als dat nodig is.
 
Probeer enkele van deze goede bronnen van vezels in uw dieet in te passen:
 • Bonen, peulvruchten, linzen, zilvervliesrijst en volkorenpasta, volkorenbrood, noten, zaden en zemelen, groenten en fruit
 
Als u moeite heeft dagelijks genoeg vezels binnen te krijgen, probeer dan eens een vezelsupplement, zoals de Vezels en Kruiden of Fiberbond om u te helpen de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 25g te behalen.
Vitaminen en mineralen
Vitaminen en mineralen ondersteunen een algehele goede gezondheid, vitaliteit en evenwichtige gewichtsbeheersing. Ze zijn van essentieel belang voor de normale groei en ontwikkeling van het lichaam.
 
Zelfs kleine tekorten kunnen leiden tot schade. Slechte voeding, een hectische levensstijl en blootstelling aan vervuiling zorgen ervoor dat u uw voeding aan moet vullen met vitaminen en mineralen om uw Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) te behalen.
 
Vitaminen helpen ons energie uit voedsel vrij te maken en maken groei en herstel van huid, botten en spieren mogelijk.

Er zijn 17 mineralen, zoals calcium, ijzer en magnesium en deze mineralen moeten we binnenkrijgen uit onze voeding, want het lichaam kan ze niet zelf aanmaken.
 
Het is belangrijk om gevarieerde en uitgebalanceerde maaltijden in uw dagelijkse voeding in te passen. Als u het moeilijk vindt een juiste balans te vinden, dan kan een dagelijkse multivitamine als Formula 2 Multivitaminencomplex u helpen uw ADH te behalen.
Koolhydraten
Een belangrijke bron van brandstof voor het lichaam en van cruciaal belang voor het dagelijks functioneren, waaronder het leveren van inspanning.
 
Gezondste koolhydraten:
 • Volkorengranen, waaronder volkorenbrood, -pasta en -ontbijtgranen en zilvervliesrijst
 • Bonen en peulvruchten
 • Fruit
 • Groenten 
 
Gekleurd fruit en groenten leveren ook de benodigde vitaminen en mineralen.
 
Slechte koolhydraten: 
 • Snoep en suikergoed, omdat er erg weinig vezels, vitaminen of mineralen in zitten en ze vaak rijk zijn aan enkelvoudige suikers.
 
Verwerk gezonde koolhydraten in uw dieet:
 • Probeer de helft van uw bord te vullen met een salade en groenten 
 • Neem als snack fruit en groenten en gebruiken volkorenbrood voor sandwiches
Calorieën
 
Calorieën zijn
 • eenheden van energie die uw lichaam gebruikt om zijn functies en activiteiten van brandstof te voorzien;
 • gemaakt uit proteïnen, vetten en koolhydraten die in onze voeding en dranken zitten 
 • noodzakelijk voor essentiële lichaamsfuncties zoals het laten functioneren van het hart, de hersenen en de longen (ook wel bekend als het basale metabolisme);
 • essentieel om activiteiten van brandstof te voorzien - van het kleinste handgebaar tot het rennen van 8 km.
 
Het aantal calorieën dat we iedere dag nodig hebben, hangt af van hoeveel we wegen, hoeveel spiermassa we hebben en hoe actief we zijn. Als u meer calorieën consumeert dan uw lichaam nodig heeft, dan worden die extra calorieën opgeslagen als vet. Als u minder calorieën consumeert dan uw lichaam nodig heeft, dan worden uw eerder opgeslagen calorieën (vet) gebruikt voor extra energie.
 
Een pond (lb) = ongeveer 3.500 calorieën
 
Om gewicht te verliezen
Door dagelijks 500 calorieën te minderen, zult u in totaal 3.500 calorieën per week minderen, wat resulteert in het verlies van 1 pond (lb) aan lichaamsvet. Maar zorg ervoor dat u nooit minder dan 1.200 calorieën per dag binnenkrijgt.* Als u meer dan 1 pond (lb) per week wilt verliezen, dan moet u of uw calorie-inname nog verder beperken,* of het aantal calorieën dat u verbruikt door inspanning verhogen.
 
Om gewicht te behouden
Zorg voor een evenwicht tussen de calorieën die u binnenkrijgt uit voedsel en dranken en de calorieën die u verbruikt.**
 • Als u een vrouw bent, heeft u  ongeveer 12 calorieën nodig voor iedere pond (lb) lichaamsgewicht. (Een vrouw van 150 pond (lb) heeft ongeveer 1.800 calorieën per dag nodig.)
 • Als u een man bent, heeft u ongeveer 14 calorieën nodig voor iedere pond lichaamsgewicht. (Een man van 200 pond (lb) heeft ongeveer 1.800 calorieën per dag nodig.)
 
*Bron: ""Dietary Guidelines for Americans, 2005."" U.S. Department of Health and Human Services, U.S. Department of Agriculture (USDA)
**Bron: Dietary Guidelines for Americans, 2005. U.S. Department of Health and Human Services, U.S. Department of Agriculture"
e74b5ccda24fff2862f60e011a076f9d.jpg
 
Ciska Licht
Onafhankelijk Herbalife Member
info@myhappybody.nl
 
Top 5 bestsellers
1.  Formula 1 Voedingss..
2.  Vezel- & kruidentab..
3.  Prote├»nereep
4.  Instant Kruidendrank
5.  Formula 2 Vitaminen..
 
Alle bedragen zijn inclusief BTW
Powered by CCV Shop webwinkel